Blog

Çakralarınızın Nasıl Çalıştığını Keşfedin

Çakralarınızın Nasıl Çalıştığını Keşfedin

Çakralarla ilgili detaylı incelemelerimin ardından bana ilettiğiniz teşekkür mesajları için de size ben teşekkür ediyorum. Nitelikli bilgi, paylaştıkça çoğalır. Deneyimlenen bilgi, özümsenebilir, varlığımızın bir parçası olabilir. Son yazılarımda da bahsettiğim üzere, çakralarınız üzerine farkındalığınızı artıracağını umarak, çakralarımız dengedeyken, zayıf ya da aşırı aktif çalışırken neler olabileceğini sizlerle paylaşacağım bu yazımda. İlgili çakranızda denge dışı durumlarda, bireysel olarak kendinizce yapabilecekleriniz için, çakralarla ilgili detaylı yazılarıma bakarak uygulayabilirsiniz. Bir enerji uygulayıcısı iseniz, denge dışı gördüğünüz çakranız üzerinde biraz daha çalışma uygulayabilirsiniz. Çakra bölümlerinin sonlarında detaylı çakra yazılarının bağlantılarını bulabilirsiniz. Şifa çalışmalarımda da bahsettiğim gibi, farkında bir yaşam, denge ve sağlık için önemlidir. Şimdi sırası ile çakralara bakalım, dengede iken, zayıf ve aşırı aktif iken fiziksel ve enerji bedenlerimizde neler deneyimleyebilmekteyiz?

Aşağıdaki denge, zayıf ve aşırı aktiflik durumlarını ölçebilmek için size şöyle önerilerim olacak. Sizleri hastalık hastası yapma niyetinde değilim. Özellikle zayıf çalışma ve aşırı aktiflik durumları için kendinize bakarken, kendinize karşı hem dürüst olun, hem de eğer bir denklik görüyorsanız, bu durumun ne zamandan itibaren olduğuna, örneğin 2 aydır, 2 yıl önce şöyle bir olaydan itibaren gibi, bakın, düşünün, anımsayın. Nihayetinde ne kadar derine inebilirsek ve farkındalığımızı genişletebilirsek, şifalanabilmemiz, dönüşebilmemiz o kadar hızlı ve sağlıklı olacaktır.

Çakralarınızın dengelenmesi için profesyonel destek talepleriniz için hizmetlerimizi inceleyin.

Kök Çakra

Kök Çakra Dengedeyken

Kök çakramız dengedeyken, kendimizi öncelikle dünya anamızın, sonra da bulunduğumuz yerlerin- ev, iş, mahalle, şehir, ülke vb. -bir parçası olarak hissedebiliriz. Özgüvenimiz yüksektir, kendimize güveniriz; kendimize güvendiğimiz kadar insanlara da güvenimiz yüksektir. Aidiyet duygumuzun yüksek olması, bizi sabit kılmaktan çok daha özgür kılacaktır; kendimizi farkındalıkla yaşadığımızı hissederiz.

Kök Çakra Aşırı Aktifken

Kök çakramızın aşırı çalışması durumu bizleri başkalarına karşı aşırı otoriter olmamıza, başkaları üzerinde baskıcı olmamıza sebebiyet verebilir. Kök çakramızın aşırı aktiflik durumu, büyük, şişik bir egoya ve bu egonun ortaya çıkardığı açgözlülük, bencillik, kurnazlık, şiddet temelli duygulara sebebiyet verebilmektedir.

Kök Çakra Zayıfken

Kök çakramız zayıf seviyede çalışırken cinsel açıdan yetersizlik, isteksizlik olabilir. Kendimizi bir türlü bir yerlere ait hissedememe, düşük özgüven, insanlara güvensizlik, kendimizi sevilmiyor hissetme zayıf kök çakranın tezahürleridir. Yaşamımızda önümüze koyacağımız hedefler karşısında kendimizi aciz hissedebilir, yaşamın bizi sürekli engellediğini düşünebiliriz.

Buradan “Kök Çakra ve Kök Çakrada Şifa Çalışması Yapmak” isimli yazıya bakabilirsiniz.

Sakral Çakra

Sakral Çakra Dengedeyken

Sakral çakramız dengedeyken etrafımıza arkadaşça yaklaşırız. İlişkilerimizde tutku ve cinsellik dürtüleri de dengede ve yüksek seviyede olacaktır. Sarsılmaz boyutta bir canlılık ve neşelilik, dışarı doğru yansıttığımız kimliğimizde flört modunda olabilmemiz mümkündür. Etrafımızdaki dostlarımızla ilgili olur, ihtiyaçlarını düşünürüz; ama bu tamamen bizim kontrolümüzde ve dengede olur. Hiçbir zaman kendi isteklerimizin önüne geçmesine izin vermeyiz.

Sakral Çakra Aşırı Aktifken

Sakral çakramız aşırı aktifken, “güç” uğruna yaşadıklarımız veya insanlar üzerinde etken oluşturduğumuz durumlar üzerinde manipülatif hareketlerde bulunabilir, gerçekliğimizi veya başkalarının gerçekliklerini değiştirme uğraşısı içerisinde olabiliriz. Bağımlılık yapan her türlü madde ile de ilgilidir bu bölge. Aşırı aktif bir sakral çakra ile çikolata, alkol, uyuşturucu, sigara gibi maddeler ve gıdalara karşı yatkın olabilmemiz mümkündür.

Sakral Çakra Zayıfken

Zayıf bir sakral çakra ile topluluk içerisinde utangaç hissetmemiz, her türlü olumsuz olarak etiketlediğimiz olaylar arkasında bir şekilde kendimizi suçlarken bulabilmemiz ve hep başkalarının “ne” düşündüğü üzerine kafa yoruyor olabilmemiz mümkündür. Etrafımızdaki insanlarla etkileşimde bulunmaktan korkabilir, kendimizi geriye doğru çekebiliriz. Sakral çakra dengedeyken bahsettiğim “Başkalarının İhtiyaçları”, zayıf bir sakral çakrada zıt bir durum oluşturmakta ve başkalarının isteklerini her zaman kendi isteklerimizin önüne geçmesine izin verir davranışlar sergilememiz olağandır. Kendimizi kaybolmuş ve çaresiz hissetmek, zayıf çalışan sakral çakranın belirtileridir.

Buradan “Sakral Çakra ve Sakral Çakrada Şifa Çalışması Yapmak” isimli yazıya bakabilirsiniz.

Karın (Solar Pleksus) Çakrası

Karın (Solar Pleksus) Çakrası Dengedeyken

Karın çakramız dengede çalışıyorken kendimizi iyi hissederiz. Başkalarına ve kendimize saygı duyarız. Problemlerle karşılaştığımız zaman, ağlayıp zırıldamak yerine çözüm odaklı yaklaşıp, yapılması gerekenleri eyleme dökebilme konusunda kendimize de güvenimiz yüksektir. Sinir bozucu durumlarla karşılaştığımızda da genel itibariyle, sakin kalabilmemiz ve kontrolü elimizde tutabilmemiz, akıllıca davranabilmemiz mümkün olacaktır.

Karın (Solar Pleksus) Çakrası Aşırı Aktifken

Karın çakramız olduğundan fazla çalışıyorsa aşırı yargılayıcı davranışlar sergiliyor olmamız ve “Sert / Kaba / Katı” tutumlar sergilememiz mümkündür. “En iyi ben bilirim”cilerin inatçı tutumu, etraftan gelen önerilere, uyarılara, söylemlere ısrarla kulak asmamak, aşırı aktif bir karın çakrasının neticesidir.

Karın (Solar Pleksus) Çakrası Zayıfken

Karın çakramızın zayıfken, depresyon belirtileri belirir, kendimize duyduğumuz saygı azalır. Duygusal yaralanmalara açık oluruz, etrafımızda olup bitene karşı kayıtsız kalmaya başlarız ve çoğu zaman da yapmamız gerekenleri ileri tarihlere ötelemeye çalışırız. Eylem halindeyken elimizden fırsatlar alınmış gibi hissedebiliriz, “Kader Ağlarını Ördü” yaklaşımını benimseyebiliriz. Psikolojik olarak kaygı problemleri ve fiziksel bedende sindirim sorunları, zayıf bir karın çakrasının işaretidir.

Buradan “Karın Çakrası ve Karın Çakrasında Şifa Çalışması Yapmak” isimli yazıya bakabilirsiniz.

Kalp Çakrası

Kalp Çakrası Dengedeyken

Kalp çakramız dengedeyken, kendimizi sevilen hissederiz ve daha önemlisi sevgi paylaşımımızda kendimizden ödün vermeden bunu gerçekleştirebiliriz. Empati seviyemiz yüksektir; kendi varlığımız kadar etrafımızdaki yaşama da eşdeğer seviyede yaklaşımlarda buluruz. Biz böyle cıvıl cıvılken de haliyle, etrafımızdaki insanlar bu titreşimlerimizi hissederler, hissettikleri kadar bize yansıtırlar ve tabi bolca da gülücükle karşılanabiliriz :)

Kalp Çakrası Aşırı Aktifken

Kalp çakramız olduğundan fazla aktif çalışıyorken davranışlarımızda aşırı kıskançlık, sürekli kendimizi haklı görme, aşırı yargılayıcı olma ve etrafımızı suçlayıcı tavırlar olabilir. Kendimizden fazla ödün vermelerimiz neticesinde içimizde boşluk ve kayıp duygularını hissedebiliriz.

Kalp Çakrası Zayıfken

Sevilmemişlik duygusu, zayıf bir kalp çakrasının neticesidir. Kendimize durduk yere acıyorsak, reddedilme korkusuna sahipsek, değişime karşı sürekli “dur” diyorsak, alışkanlıklarımızı ya da daha doğrusu bırakmamız gerekenleri bir türlü bırakamıyorsak, sürekli kendimizi bir şeylere muhtaç hissediyorsak, hayatımızda çok fazla belirsizlik mevcutsa kalp çakramız olması gerektiğinden düşük seviyede çalışıyordur.

Buradan “Kalp Çakrası ve Kalp Çakrasında Şifa Çalışması Yapmak” isimli yazıya bakabilirsiniz.

Boğaz Çakrası

Boğaz Çakrası Dengedeyken

Boğaz çakramız dengede çalışıyorken kendimizi kolaylıkla ifade edebilir ve karşılıklı iletişimi en üst seviyeden gerçekleştirebiliriz. Dinleyicilerimizi çok da fazla sıkmadan, nokta atışlarla anlatmak istediğimizi direkt olarak anlatabiliriz. Konuşmalarımızın yaydığı o güven ve gerçeklik titreşimleri, alıcı dostlar tarafından algılanabilir.

Boğaz Çakrası Aşırı Aktifken

Çenemiz aşırı çalışıyorsa ve bu çalışmada da konuştuğumuz işittiğimizin katça fazlaysa, evet, boğaz çakramız aşırı aktif çalışıyor. Bu durumlarda hep eleştirel davranırız, başkalarının dediklerine kulaklarımızı tıkarız, dinlesek bile yok sayarız, aşırı inatçı davranışlar sergilememiz de aşırı çalışan bir boğaz çakrasında mümkündür.

Boğaz Çakrası Zayıfken

Boğaz çakramız olması gerektiğinden zayıf çalışıyorsa, kendimizi ifade ederken zorlanırız ve bu tabi ki hak-hukuk gibi durumlarda gak-guk etmemize sebebiyet verebilir, bir anda kendimizi başkasının sözlerinin tesirinde kalmış bulabiliriz.Toplum içinde konuşma korkusu yüksek olur. Yaratıcı tarafımızı ifade edemeyiz. Dışarıdan bakıldığında insanlar bizleri zayıf, ürkek, net olamayan bireyler olarak görürler.

Buradan “Boğaz Çakrası ve Boğaz Çakrasında Şifa Çalışması Yapmak” isimli yazıya bakabilirsiniz.

Alın (3.Göz) Çakrası

Alın (3.Göz) Çakrası Dengedeyken

Alın çakramız dengedeyken karşımızdaki insanların niyetlerini sezmede başarılı, dışarıdan bakıldığında karizmatik ve gerçeklik kaynağımızla iletişim halinde hissederiz. Bu dünyadaki amaçlarımızı, görevlerimizi sezebiliriz. Meditatif hale kolayca geçebilir, rehber dostlarımızdan yardım alabilir ve zor durumlarla karşılaştığımızda uygun olan seçimi yaparken genel itibariyle, olay örgüsü içerisindeki en iyi seçimi gerçekleştirebiliriz. Her ne kadar astral seyahat için karın çakramız önemli olsa da, 3. göz çakramızın da rolü büyüktür ve dengeli bir alın çakrasıyla kolaylıkla astral seyahat gerçekleştirebiliriz. Akaşik kayıtlara erişebilmemiz de mümkündür.

Alın (3.Göz) Çakrası Aşırı Aktifken

Her çakramızda olduğu gibi, alın çakramızın da aşırı aktif çalışması bizler için “gerçeklik” anlayışımız konusunda sıkıntı çıkarabilir. Aşırı duyarlı olmamız, gelen dış kaynaklı bilgiyi işleyememe ve kendimizi bu konuda endişe / korku ağına düşürebilecek duruma gelebiliriz. Dünya realitesinden kopuk yaşamak, fantezi dünyasına tıkılmak, hoş olmayacaktır. Maddi alemi ve dünya maddiyatını dengede tutabilmemiz önemli dostlarım.

Alın (3.Göz) Çakrası Zayıfken

Alın çakramız olması gerektiğinden zayıf çalışıyorsa, karşılaştığımız olay ve durumlarda büyük resmi algılamakta problemler yaşayabilir ve kendimizi bunlara tek taraflı bakarken bulabiliriz. Kendimizi önemsemeyiz, kafamız “yaşamda niye varız” sorusunda karışıktır, kendimizden şüphe duyarız. Dışarıdan başkalarının bizi etkilemesi ya da manipüle etmesi de mümkündür.

Buradan “Alın Çakrası ve Alın Çakrasında Şifa Çalışması Yapmak” isimli yazıya bakabilirsiniz.

Taç Çakra

Taç Çakrası Dengedeyken

Taç çakramız dengedeyken, ilahi enerjiye ve üst benliğimizle bağlantıda açık konumda oluruz, bunu hissederiz. Fiziksel ve enerji bedenlerimizin farkındalığında oluruz. Herkesi ve her şeyi, yaratıldığı gibi algılayabiliriz; bireysel ve dış etkenli yargılardan uzak… Perdenin arkasını sezgilerimizle algılayabiliriz.

Taç Çakra Aşırı Aktifken

Taç çakramızın aşırı aktif çalışması mümkündür. Alın çakrasındaki gerçek-fantezi düalitesinin bir üst noktası olarak algılayabiliriz ve buna da tamamen maddi alemden kopma, maneviyat bağımlısı olma diyebiliriz. Fiziksel ihtiyaçlarımızı görmezden gelebiliriz. Ayrıca popüler bir “birey” olmayı arzulamak ve yaşamımızı buna göre çerçevelemek mümkündür. Cinsel içerikli ve erotik hayal gücümüz tavan yapabilir ve düşüncelerimiz hep bu bölgede olabilir.

Taç Çakra Zayıfken

Taç çakramız olması gerektiğinden zayıf çalışıyorken de aşırı materyalist yaklaşım sergileyebilir, reddedici, inkar edici hareketler sergileyebiliriz. Bunun yanı sıra yaşamdan zevk alamamak, kendimize olan özsaygının düşüklüğü, arada sırada da hissedebileceğimiz utanç duygusu düşük bir taç çakradan kaynaklanabilmektedir.

Buradan “Taç Çakra ve Taç Çakrada Şifa Çalışması Yapmak” isimli yazıya bakabilirsiniz.

Girişte de bahsettiğim gibi dostlarım, bu yazıyı bireysel farkındalıklarımızı biraz daha arttırabilme dileğiyle hazırladım. Kendimize karşı dürüst olabilirsek, şifaya ve çözüme “biz” daha hızlı erişebiliriz. Madde ve manevi dengeyi kurabilmemiz, bizim sağlıklı, huzurlu ve yaşam planımız çerçevesinde tekâmülümüzü destekleyici nitelikte olacaktır. Bizleri daha üst noktalara sıçratabilecek adımları her daim atabilmemiz dileğiyle. Yeni yazılarımla sizlerle olmaya devam edeceğim. 

Taner Tözün
www.evrenselenerji.net

 - * -

Çakralarınızın dengelenmesi için profesyonel destek talepleriniz için hizmetlerimizi inceleyin.

 

Katılımcılar Hizmetlerimiz için Neler Söylüyor?

Vermiş olduğumuz tüm danışmanlıklar ve hizmetler üzerine katılımcı yorumlarını buradan okuyabilirsiniz.

Sitede Arayın

Kullanıcı Bilgilendirmesi

• Bu bölüm, müşterilere/kullanıcılara ait sorumlulukları hatırlatmak amacıyla hazırlanmıştır. Evrensel Enerji® aracılığı ile hizmet alan tüm müşteriler/kullanıcılar bu maddeleri kabul etmiş sayılır.
• Evrensel Enerji® içerisinde yer alan kurs, uyumlama, paylaşım, çalışma veya blog yazılarının hiçbiri, doktorunuzun size önereceği tıbbi teşhis, tedavi veya bakımın yerine geçmez.
• Evrensel Enerji®, hastalık teşhisinde bulunmaz, ilaç tavsiye etmez veya doktorunuzun tedavisine müdahale etmez. Şu anda doktorunuzun reçetelediği ilaçları alıyorsanız, doktorunuzun tavsiyesi olan ilaçlarınızı kullanın. Tıbbi durumunuzla ilgili herhangi bir endişeniz varsa, lütfen öncelikle doktorunuzla konuşun. Evrensel Enerji® üzerinde yer alan herhangi bir bilgiyi ve öğretiyi kullanarak kendinizi tedavi etmeyi tercih ederseniz, bu sizin sorumluluğunuzdur.
• Evrensel Enerji®, bu sitede yer alan herhangi bir bilginin, eğitimin, uyumlamanın, öğretilerin doğrudan veya dolaylı olarak kullanılması sonucu ortaya çıkan kayıp veya zararlardan hiçbir şekilde sorumlu değildir. Bu sitedeki sağlıkla ilgili bilgiler ve paylaşımlar yalnızca genel bilgi için sağlanmıştır ve profesyonel tıbbi veya sağlık bakımı tavsiyesinin yerine geçmez. Danışmanlık hizmetleri bu koşulda gerçekleştirilmektedir. Enerji şifası ve uygulamaları, herhangi bir sonucu garanti etmez ve sonuçlar kişiye göre değişebilir.
• Evrensel Enerji® üzerinden alınan herhangi bir hizmet için ücret iadesi söz konusu değildir.

Destek Ol

Çalışmalarımıza destek olmak ister misiniz?

→ Detaylı bilgi için tıklayın. ←

E-Bültenimize Abone Ol

Lütfen bu formu gönderebilmek için tarayıcınızın JavaScript özelliğini etkinleştirin

Evrensel Enerji® 2012 - 2023
Taner Tözün & Ezgi Sala Tözün
Telif Hakkı ©
Evrensel Enerji® markası Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillidir ve tüm hakları saklıdır. Bu platformda yayınlanan yazıların tarafımızdan aksi belirtilmedikçe 5846 numaralı Telif Hakları Kanununa uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi hareketlerde kanuni işlem yapılır.
Evrensel Enerji Etiket Bulutu
Reiki, Usui Reiki, Kundalini Reiki, Şambala, Karuna Reiki, İmera Reiki, Seichim, Tara, Kozmik Birlik, GMA, Gümüş Mor Alevi, St. Germain, Altın Üçgen, Çakra Dengeleme, Çakra Temizleme, Çakra Açma, Çakra, Çakralar, Aura, Aura Dengeleme, Aura Temizleme, Aura Açma, Mental Beden, Astral Beden, Eterik Beden, Enerji Temizliği, Enerji Dengeleme, Mekan Temizliği, Sihir Temizleme, Sihir Bozma, Büyü Temizleme, Büyü Bozma, Enerjisel Koruma, Enerjisel Kalkan, Uyumlama, Enerji Uyumlaması, Enerji Uyumlamaları, Online Uyumlama, Online Usui Reiki, Online Reiki, Reiki Uyumlamaları, Reiki Eğitimi, Enerji Uygulayıcılığı, Holistik Şifa, Bütüncül Şifa Çalışması, Bilinçaltı Çalışmaları, Bilinçaltı Uygulamaları, Bilinçaltı Dili, Ses Masajı, Ses Şifa Teknikleri, Mandala, Mandala Atölyesi, Mandala Atölyeleri, Mandala Eğitimi, Yaşam Koçluğu, Yaşam Koçu, Danışmanlık, Aile Danışmanlığı, Spiritüel Danışmanlık, Enerji Danışmanlığı, Bolluk Çalışması, Bolluk Şifalandırma, Bereket Çalışması, Bereket Şifalandırma, Para Yollarını Açma, Bolluk Bereket Çalışması, Bolluk Bereket Şifası, Ruh Eşi, Ruh Eşi Çekimi,Linda Colibert, Daelyn Wolf, Hari Andri Winarso, Mariah Windsong, Manuela Fasoli, Scion, Lavinia Sina Szendrei, Ramon Martinez Lopez, Gaby Solina Grill-Mitterhofer, Enerji Sistemleri, Reiki Sistemleri, Reiki Çeşitleri, 999, 999 Frekansı, Yüksek Şifa Enerjileri, Melek Enerjileri, Spiritüel Rehberlik, Spiritüel Şifa, Kozmik Şifa, Ücretsiz Çalışmalar, Ücretsiz Şifa Çalışmaları, Şifa Çalışmaları, Türkiye Meditasyonu, Dünya Meditasyonu, Reiki Meditasyonu, Maji Çalışmaları, Kendini Keşfetme Çalışmaları, DNA Aktivasyonu, Kundalini Aktivasyonu, Kundalini Aktifleştirme, 3. Göz, 3. Göz Aktivasyonu, Sezgileri Güçlendirme, Psişik Yetenekleri Açma, Psişik Yetenekleri Şifalandırma, Karma, Karmik Temizlik, Karma Şifası, Karmanızı Dönüştürün, Mantralarla Çalışma, Enerjinizi Yükseltin, Enerji Alanınızı Güçlendirin, Titreşimlerinizi Yükseltin, Yaşamınızı Dönüştürün, Büyüklere Masallar, Masal Terapi, Masal Geceleri, Hikaye Anlatıcılığı, Kendi Hikayenizi Oluşturun, Yaşamınıza Yön Verin, Tekrar Bağlantı, Plaides, Playdes, Pleaides, Arcturus, Sirius, Taner Tözün, Ezgi Sala Tözün, Astroloji, Astrolojik Danışmanlık, Deneysel Astroloji, Holisitk Dengeleme Çalışmaları, Psişik Okuma, Beden Kaydı Temizleme, Beden Kaydı Şifalandırma, Karmik Kontrat Temizleme, Karma Temizleme, Karmik Temizlemeler, Karmik Kayıt Bulma, Karmik Kayıt Kütüphanelerinde Temizlik, Beden Kaydı Okuma, Kolaylaştırıcı Ezoterik Şifa, Ezoterik Şifa, Doğum Haritası Şifalandırma, Psişik Harita Okuması, Doğum Haritasının Üzerine Çıkma, Kanallık Mesajları, Kanallık Bilgileri, 
Image