Blog

Kalp Çakrası ve Kalp Çakrasında Şifa Çalışması Yapmak

Kalp Çakrası ve Kalp Çakrasında Şifa Çalışması Yapmak

Çakralarla ilgili yazı dizimde 4. çakramız olan “Kalp Çakrası”na geldik. Bu yazımda da koşulsuz sevginin ana merkezi olan, kalp çakrasının temel dinamiklerine, insanlar üzerindeki etkinliğine, dengeli iken olması gerekenlere, dengesiz olduğunda olabilecek sorun ve rahatsızlıklara değinirken, reiki ve farklı enerji sistemleri ile kalp çakramız üzerinde nasıl çalışma yapabileceğimizi sizlerle paylaşacağım.

Kalp çakrası, “Anahata”, 7 temel çakramızın 4. Çakrası ve koşulsuz sevginin merkezidir. Kalp başta olmak üzere, fiziksel bedenimizde dolaşım ve solunum sistemimizden, kollar ve ellerimizden, omuzlarımızdan, kaburga ve göğüs bölgesinden, diyaframdan ve ilgili olduğu ana salgı bezi olarak timüs bezinden sorumludur. Sevgi, nefret, keder, sevinç, kıskançlık, kendimizi izole etme arzumuz ile yalnızlık gibi duygular, kalp çakramızın kontrol ettiği temel duygu titreşimleridir.

Kalp Çakrasının Fonksiyonları

Fiziksel Beden Sağlığı

Kalp çakrası, yaşamımızın en önemli yaşam gücü olan akciğer, kalp ve kan dolaşımını yönetir. Bağışıklık sistemimizin güçlü olmasını sağlayan T-Hücrelerini salgılayan timüs bezi, yukarıda da bahsettiğim gibi kalp çakrasının ana salgı bezidir. Özellikle bağışıklık sisteminde problemler yaşayan dostlarımız varsa, bu ve aşağıdaki bilgiler ışığında, koşulsuz sevgi merkezimize ne kadar önem vermeleri gerektiğini görebilirler.

Kalp çakrası dengesiz çalıştığı zaman fiziksel beden üzerinde solunum güçlüğü çekebiliriz, yüksek tansiyondan muzdarip olabiliriz, üst solunum yollarında ve akciğer hastalıklarına yakalanmada açık olabiliriz. Özellikle de göğüs kanseri, fiziksel bedende bu saydıklarım içerisinde en ciddiye alınabilecek hastalıktır.

Aşk ve Duygular

Kalp çakramızın sağlıklı ve dengeli çalışabilmesi için kendimizi ve her ne olursa olsun, çevremizi sevmeyi başarabilmeliyiz. Sahip olamadıklarımız ve çevremizde bizi üzecek nitelikte, olup bitene karşı şikayette bulunmak kalp çakrası dengesini bozacaktır. Elimizdekilerin değerini bilmek, şükretmek ve bir koşul aramadan sevebilmek, kalp çakramızı duygusal yönden titreşimlerini yükseltir. Ne olursa olsun bilin ki, hayat olduğu haliyle zaten harika!

Tekrar söylemek istiyorum. Sahip olduklarımız için şükretmek, çok değerli bir davranıştır. Yaşamımız içerisinde boşanmalar, ayrılıklar, yalnızlık, terk edilme veya sevdiğimiz bir insanın ölmesinin neden olduğu keder ve üzüntü, kalp çakrasının dengesini bozar niteliktedir. Koşulsuz sevginin merkezi kalp çakrasının dengesi bozulduğunda hem duygusal yönden çok aşağı düşeriz, depresyona eğilimli hale geliriz; hem de kompleks olarak beden sağlığımız pek çok hastalığa açık hale gelir. Bencillik, paranoyak yaklaşımlarımız, yalnızlık, aşırı savunmacı davranışlar, dengesiz kalp çakrasının neticeleridir.

Yeşil

Kalp çakramız ile ilişkilendirilen renk yeşildir. Doğayı sevin ve ona, bize sundukları için teşekkür edin. Uzanık veya oturur, rahat bir pozisyonda iken, kalp çakramızın olduğu bölgede yoğun bir yeşil renk hayal edebiliriz. Bu yeşil ışığın kalp bölgesinden itibaren ayaklara doğru yavaşça indiğini düşünüp, kalp çakramızı tıkayan bütün blokajların sevgili dünya anaya topraklanarak aktığını hayal edebiliriz. Bu çalışmayı yapmak için herhangi bir enerji uygulayıcısı olmamız gerekli değildir, hepimiz yapabiliriz. Ayrıca çiğ ve bolca yıkanmış yeşilliği gıda olarak tüketmemiz, kalp çakramızı dengeleyecektir.

Bağışlayıcı Olmak ve Kabullenmek

Hepimiz hayatında pek çok değişik olaylar yaşamışızdır. Bazen kendimizi kazık yemiş gibi hissetmiş, hak etmediğimizi düşündüğümüz davranışlara maruz kalmışızdır. Geçmişten ders almak, yaşamımızın bu anında en önemli eğitmenimizdir. Geçmişe takılı kalmak ve yaşadıklarımız neticesinde bizi hayal kırıklığına uğratan, üzen ve kızdıran insanlara bu duyguları beslemeye devam etmemiz, kalp çakramızın dengesini bozmaya devam edecektir. Affedici, bağışlayıcı olmak, büyük bir erdemdir, tabi yukarıda da dediğim gibi, almamız gereken dersleri alarak! Yaşadığınız “an” için, siz sevgili okuyucularım, şimdi, şükredin. Sizi üzen ve kızdıran insanları bağışlayın. Şimdide dönüştürülecek olaylar için kabullenebilmenin yolu da, affetme yolu üzerinden geçer. Geçmişe karşı katı duruşu devam ettirmek, benzer olayları kendimize çekmemize sebebiyet verebilir. Bazı şeyleri öğrenene kadar yaşamaya devam etmek istemiyorsak tabi… Sinirliik, öfkelik, ihanete uğramışlık hislerini temizlemenin ve şifalandırmanın en güzel yollarından biridir, bağışlayıcı olmak ve kabullenmek.

Egzersiz

Kök ve  karın çakrası için özellikle yazdığım egzersiz, yaşam merkezimiz olan kalp için de faydalıdır. Ufak yürüyüşler yapmak, hele bir de yeşil bir doğa içerisinde, kalbimize çok iyi gelecektir.

Uçucu Yağlar

Gül yağı kalp için harika bir şifa aracıdır. Sufilerin “Sevgili”yi gül ile ilişkilendirmesi boşuna değildir. Depresyon karşısında kalbimizi açabilecek bir anahtardur. Ayrıca adaçayını da, dengeli bir kalp çakrası için önerebilirim.

Doğal Taşlar

Zümrüt, Künzit, yeşil yeşim gibi değerli taşlar, pembe kuvars ve pembe turmalin kalp çakramızı temizlemekte kullanılabilir. Enerji çalışmalarında bu taşlar, kalp çakrası bölgesine yerleştirilir.

 

Çakralarınızı Dengeleyin

Şifa Enerjileri ile Kalp Çakraya Çalışmak

Şifa enerjileri, ırmak içerisine düşmüş büyük bir kaya misali, tıkanıklığın olduğu çakra blokajlarında, blokajları şifalandırır ve açar; denge sağlanır. Çakradaki blokajın kaldırılması, sadece fiziksel bedenimizi değil, ruhsal enerji bedenlerimizi de sağlıklı tutar. Şifa enerjileri ile beraber çakralara çalışmak güvenlidir, etkili ve hızlıdır.

Enerji uygulayıcısı dostlarım kendi bedenleri üzerinde çalışırken kalp çakrası bölgesine ellerini koyarak çalışma yapacağı enerjinin kalp çakrasındaki blokajı açması ve şifalandırması için niyet edebilir.

Aşağıdaki öneriler, genel itibariyle enerji uygulayıcı dostlarımızın yaptığı ve uyguladığı tekniklerdir. Enerjist dostlarımız kendi tekniklerini de bu öneriler ve bolca çalışma neticesinde geliştirebilir.

- Sırt üstü rahat bir şekilde uzanın. Bacaklarınızın ve kollarınızın düz olmasına dikkat edin.

- İki elinizi de göğüs kafesi bölgesine koyun. (İki el üst üste de olabilir, yan yana da olabilir, genel olarak ben ön vücuduma dokunarak çalışırken önce sol, üstüne sağ eli koyarım.) Dokunarak çalışırken kendisini rahat hissedemeyen dostlarım, kollarını vücuduna paralel olarak rahatça bırakabilirler

- Kanalı olduğunuz enerjiyi davet edin. Kalp çakrası üzerine bir enerji kanalı ile örnek vermek gerekirse, “KUNDALİNİ REİKİ ENERJİSİ KANALIM ÜZERİNDEN, KALP ÇAKRAMIN BLOKAJLARININ AÇILMASI VE ŞİFALANMASI İÇİN AKMASINI İSTİYOR, KUNDALİNİ REİKİ ENERJİSİNİ SEVGİYLE KABUL EDİYORUM. BU ÇALIŞMA ESNASINDA BENİ KORUYAN REHBER DOSTLARIMA VE ÜSTATLARA, BU DÜNYADA BEDENLENMEME OLANAK SAĞLAYAN VE BANA TEKÂMÜL İMKÂNI VEREN YARADAN’A ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM.”, gibi bir niyet cümlesi, çalışmanızı bir enerji kanalı ile başlatmanıza yetecektir. Niyeti ettikten sonra dilerseniz şifalanmayı destekleyici nitelikte gözünüzde yeşil bir renk canlandırabilir ve kalp çakranızı dolan bir sürahi gibi imgeleyebilirsiniz.

5 ile 10 dakika kadar çalışmak yeterli gelecektir. Yine de enerjinin rehberliğine kendinizi bırakmanızı ve akış kesilene kadar çalışmanızı tavsiye ederim.

Çakralarla ilgili yazımda, koşulsuz sevgi ve yaşam merkezimiz kalp çakramızı bitirirken yine genel hatırlatmamı yapmak istiyorum. Birey olarak pek çok dinamiğe sahibiz. Sürekli dengesi bozulan bir çakrada, daha köklü bir blokaj olabilir. Bu yüzden çalışmalarınızın genelini bütünsel olarak yapmanızı tavsiye edebilirim. Gelecek yazı, ifade merkezimiz olan boğaz çakramız “Visshuddha”” üzerine olacak. 

Sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyorum. Sevgilerimle,

Taner Tözün

www.evrenselenerji.net

- * -

Çakralarınızın dengelenmesi için profesyonel destek talepleriniz için hizmetlerimizi inceleyin.

* * *

Kök Çakra ve Kök Çakrada Şifa Çalışması Yapmak

Sakral Çakra ve Sakral Çakrada Şifa Çalışması Yapmak

Karın Çakrası ve Karın Çakrasında Şifa Çalışması Yapmak

Kalp Çakrası ve Kalp Çakrasında Şifa Çalışması Yapmak

Boğaz Çakrası ve Boğaz Çakrasında Şifa Çalışması Yapmak

Alın Çakrası ve Alın Çakrasında Şifa Çalışması Yapmak

Taç Çakra ve Taç Çakrada Şifa Çalışması Yapmak

Katılımcılar Hizmetlerimiz için Neler Söylüyor?

Vermiş olduğumuz tüm danışmanlıklar ve hizmetler üzerine katılımcı yorumlarını buradan okuyabilirsiniz.

Sitede Arayın

Kullanıcı Bilgilendirmesi

• Bu bölüm, müşterilere/kullanıcılara ait sorumlulukları hatırlatmak amacıyla hazırlanmıştır. Evrensel Enerji® aracılığı ile hizmet alan tüm müşteriler/kullanıcılar bu maddeleri kabul etmiş sayılır.
• Evrensel Enerji® içerisinde yer alan kurs, uyumlama, paylaşım, çalışma veya blog yazılarının hiçbiri, doktorunuzun size önereceği tıbbi teşhis, tedavi veya bakımın yerine geçmez.
• Evrensel Enerji®, hastalık teşhisinde bulunmaz, ilaç tavsiye etmez veya doktorunuzun tedavisine müdahale etmez. Şu anda doktorunuzun reçetelediği ilaçları alıyorsanız, doktorunuzun tavsiyesi olan ilaçlarınızı kullanın. Tıbbi durumunuzla ilgili herhangi bir endişeniz varsa, lütfen öncelikle doktorunuzla konuşun. Evrensel Enerji® üzerinde yer alan herhangi bir bilgiyi ve öğretiyi kullanarak kendinizi tedavi etmeyi tercih ederseniz, bu sizin sorumluluğunuzdur.
• Evrensel Enerji®, bu sitede yer alan herhangi bir bilginin, eğitimin, uyumlamanın, öğretilerin doğrudan veya dolaylı olarak kullanılması sonucu ortaya çıkan kayıp veya zararlardan hiçbir şekilde sorumlu değildir. Bu sitedeki sağlıkla ilgili bilgiler ve paylaşımlar yalnızca genel bilgi için sağlanmıştır ve profesyonel tıbbi veya sağlık bakımı tavsiyesinin yerine geçmez. Danışmanlık hizmetleri bu koşulda gerçekleştirilmektedir. Enerji şifası ve uygulamaları, herhangi bir sonucu garanti etmez ve sonuçlar kişiye göre değişebilir.
• Evrensel Enerji® üzerinden alınan herhangi bir hizmet için ücret iadesi söz konusu değildir.

Destek Ol

Çalışmalarımıza destek olmak ister misiniz?

→ Detaylı bilgi için tıklayın. ←

E-Bültenimize Abone Ol

Lütfen bu formu gönderebilmek için tarayıcınızın JavaScript özelliğini etkinleştirin

Evrensel Enerji® 2012 - 2023
Taner Tözün & Ezgi Sala Tözün
Telif Hakkı ©
Evrensel Enerji® markası Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillidir ve tüm hakları saklıdır. Bu platformda yayınlanan yazıların tarafımızdan aksi belirtilmedikçe 5846 numaralı Telif Hakları Kanununa uyarınca tamamının ya da parçalarının kopyalanması, izinsiz olarak yayınlanması, yazarının adının değiştirilmesi yasaktır. Kanunun 71. maddesi uyarınca bunun aksi hareketlerde kanuni işlem yapılır.
Evrensel Enerji Etiket Bulutu
Reiki, Usui Reiki, Kundalini Reiki, Şambala, Karuna Reiki, İmera Reiki, Seichim, Tara, Kozmik Birlik, GMA, Gümüş Mor Alevi, St. Germain, Altın Üçgen, Çakra Dengeleme, Çakra Temizleme, Çakra Açma, Çakra, Çakralar, Aura, Aura Dengeleme, Aura Temizleme, Aura Açma, Mental Beden, Astral Beden, Eterik Beden, Enerji Temizliği, Enerji Dengeleme, Mekan Temizliği, Sihir Temizleme, Sihir Bozma, Büyü Temizleme, Büyü Bozma, Enerjisel Koruma, Enerjisel Kalkan, Uyumlama, Enerji Uyumlaması, Enerji Uyumlamaları, Online Uyumlama, Online Usui Reiki, Online Reiki, Reiki Uyumlamaları, Reiki Eğitimi, Enerji Uygulayıcılığı, Holistik Şifa, Bütüncül Şifa Çalışması, Bilinçaltı Çalışmaları, Bilinçaltı Uygulamaları, Bilinçaltı Dili, Ses Masajı, Ses Şifa Teknikleri, Mandala, Mandala Atölyesi, Mandala Atölyeleri, Mandala Eğitimi, Yaşam Koçluğu, Yaşam Koçu, Danışmanlık, Aile Danışmanlığı, Spiritüel Danışmanlık, Enerji Danışmanlığı, Bolluk Çalışması, Bolluk Şifalandırma, Bereket Çalışması, Bereket Şifalandırma, Para Yollarını Açma, Bolluk Bereket Çalışması, Bolluk Bereket Şifası, Ruh Eşi, Ruh Eşi Çekimi,Linda Colibert, Daelyn Wolf, Hari Andri Winarso, Mariah Windsong, Manuela Fasoli, Scion, Lavinia Sina Szendrei, Ramon Martinez Lopez, Gaby Solina Grill-Mitterhofer, Enerji Sistemleri, Reiki Sistemleri, Reiki Çeşitleri, 999, 999 Frekansı, Yüksek Şifa Enerjileri, Melek Enerjileri, Spiritüel Rehberlik, Spiritüel Şifa, Kozmik Şifa, Ücretsiz Çalışmalar, Ücretsiz Şifa Çalışmaları, Şifa Çalışmaları, Türkiye Meditasyonu, Dünya Meditasyonu, Reiki Meditasyonu, Maji Çalışmaları, Kendini Keşfetme Çalışmaları, DNA Aktivasyonu, Kundalini Aktivasyonu, Kundalini Aktifleştirme, 3. Göz, 3. Göz Aktivasyonu, Sezgileri Güçlendirme, Psişik Yetenekleri Açma, Psişik Yetenekleri Şifalandırma, Karma, Karmik Temizlik, Karma Şifası, Karmanızı Dönüştürün, Mantralarla Çalışma, Enerjinizi Yükseltin, Enerji Alanınızı Güçlendirin, Titreşimlerinizi Yükseltin, Yaşamınızı Dönüştürün, Büyüklere Masallar, Masal Terapi, Masal Geceleri, Hikaye Anlatıcılığı, Kendi Hikayenizi Oluşturun, Yaşamınıza Yön Verin, Tekrar Bağlantı, Plaides, Playdes, Pleaides, Arcturus, Sirius, Taner Tözün, Ezgi Sala Tözün, Astroloji, Astrolojik Danışmanlık, Deneysel Astroloji, Holisitk Dengeleme Çalışmaları, Psişik Okuma, Beden Kaydı Temizleme, Beden Kaydı Şifalandırma, Karmik Kontrat Temizleme, Karma Temizleme, Karmik Temizlemeler, Karmik Kayıt Bulma, Karmik Kayıt Kütüphanelerinde Temizlik, Beden Kaydı Okuma, Kolaylaştırıcı Ezoterik Şifa, Ezoterik Şifa, Doğum Haritası Şifalandırma, Psişik Harita Okuması, Doğum Haritasının Üzerine Çıkma, Kanallık Mesajları, Kanallık Bilgileri, 
Image